Marciano

Hij is een beroemde operazanger. Hij is bariton. Hij is lang, slank, donker en knap. Hij is Marciano. Hij heeft een enorm stembereik en een omvangrijk repertoire. Avond aan avond vult hij de operazaal en brengt hij de mensen in vervoering met zijn warme stemgeluid. 

Een optreden in La Scala in Milaan.

Langzaam loopt hij het podium op en gaat achter de microfoon staan. Hij maakt contact met  het publiek, dat hem verwachtingsvol aankijkt. Hij strijkt met zijn hand door zijn zwarte, golvende lokken. Dan worden de eerste tonen ingezet van ‘Time to say goodbye/ Con te partiro.’ Het warme stemgeluid golft over het publiek. Op de eerste rij zitten de vrouwen muisstil te luisteren en kijken hem zwijmelend aan. Hij raakt die éne hoge noot perfect. Het publiek slaakt een kreet van opwinding en is nu totaal in extase. Vanaf dat moment is iedereen compleet in zijn ban. Een laatste lange noot en het lied is ten einde. Een daverend applaus klinkt. 

Marciano lacht zijn witte tanden bloot en maakt aanstalten om het tweede nummer in te zetten. Dan gebeurt er iets totaal onvoorstelbaars. De reusachtige kroonluchter, die zo solide aan het plafond bevestigd leek te zitten, valt met een noodvaart recht naar beneden en landt precies bovenop Marciano, die door de enorme lamp verpletterd wordt. Seconden lang is het tergend stil. Ongeloof heerst bij alle omstanders. Vervolgens breekt de hel los. Mensen van het orkest rennen naar de ongelukkige operazanger toe. Mensen in het publiek proberen weg te komen en tuimelen over elkaar heen. De vrouwen op de eerste rij, die daarnet nog zo muisstil aan het luisteren waren, krijsen hun stembanden zowat aan gort. Paniek en afschuw heersen.

Zo’n tien minuten later verschijnen de hulptroepen ten tonele. De kroonluchter wordt van het levenloze lichaam getakeld en het lichaam wordt vervolgens op een brancard het podium afgedragen. Nooit meer zullen we Marciano nog ooit horen zingen. Zonder het te weten bezong hij zojuist zijn eigen noodlot. Tijd voor afscheid.

V.G. Sterk ©2013-2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s